wie ben jij?

Op sommige momenten in je leven kan het zijn dat je vast zit. Je leven stroomt niet meer. Je kunt geen kant meer uit, je weet met jezelf geen blijf meer.


Het kan ook zijn dat je je depressief voelt, dat je niets meer voelt en zonder energie je dagen slijt.


Er kan zich in je leven een gebeurtenis voordoen ( een overlijden, een ongeluk, een ontslag, een echtscheiding,de overgang van één fase in een andere, ...) waarbij je moeite hebt je emoties te uiten en het leven verder op te pakken. Een periode van rouw waarbij je hulp en ondersteuning kan gebruiken.


Misschien loopt het op je werk niet meer: omdat je geen energie meer hebt en de stress niet meer kunt bolwerken. Dat kan zover gaan dat je opeens niets meer kunt: we spreken dan van een burn- out.


Misschien heb je het gevoel dat je niet ( meer) weet wie je bent en op zoek wil gaan naar je identiteit, je ware zelf.


Het kan zijn dat je een doel wilt bereiken, maar er alleen niet aan uit geraakt. Met iemand die emotioneel niet betrokken is bij het project kan het gemakkelijker zijn om er over te praten en om tot resultaten te komen.


Soms worden voor lichamelijke klachten geen medische oorzaken gevonden. Het kan dan goed zijn om te bekijken wat er in je leven speelt dat kan uitmonden in deze klachten.
Als koppel kunnen jullie ook vastzitten. De communicatie loopt niet gesmeerd, wat zich op allerlei vlakken kan wreken: in de opvoeding van de kinderen, op seksueel gebied, ...


Jullie kunnen doelen stellen en er met een persoon aan werken die niet persoonlijk betrokken is bij jullie leven."Therapy is too good to be limited to the sick. "

  Fritz Perls, grondlegger van de Gestalttherapie